Papa Franjo je rekao da su dijete Isus sa svojom majkom Marijom i svetim Josipom jasan primjer milosrđa i spasenja čitavog svijeta. Ovo svjetlo što dolazi od Svete Obitelji ohrabruje nas da nudimo ljudsku toplinu u onim obiteljskim situacijama u kojima, zbog različitih razloga, dođe do manjka mira i sklada te oproštenja. Naša konkretna solidarnost jednaka je daru, osobito kada dolazi u obitelji koje prolaze kroz teške situacije uzrokovane bolestima, nezaposlenosti, diskriminaciji ili emigraciji.

Uloga djedova i baka i njihova prisutnost su važni unutar obitelji i društva u cjelini. Dobra veza između starih i mladih ključan je element u funkcioniranju civilnih i crkvenih zajednica. A dok gledamo na stariji par u Bibliji, Šimuna i Anu, zaplješćimo svim djedovima i bakama svijeta.

Papa je objasnio kako je poruka koju donosi Sveta Obitelj poruka vjere. Obitelj iz Nazareta, rekao je, sveta je jer joj je u središtu Isus, a kada obitelj ima vjeru dobiju snagu suočiti se sa poteškoćama, baš kao što su to učinili i Marija i Josip.

Related Posts