Športsko društvo sveti Petar osnovano je u studenom 2005. godine te je u prosincu 2005. registrirano pri Gradskom uredu za opću upravu grada Zagreba. Razlog osnivanja Športskog društva bila je brojnost i sportski uspjesi mladih športaša naše župe, koji su uz rimokatoličku Župu sv. Petra i bili osnivači Športskog društva koje okuplja već oko 100 članova raznih uzrasta u tri različita sporta, a to su mali nogomet, odbojka i košarka.

Od ukupno 11 ekipa Športskog društva, malonogometna sekcija ima 6 momčadi, koje nastupaju u Katoličkim malonogometnim ligama “Blaženi Alojzije Stepinac”, u I. i II. ligi, kao i u ligi za krizmanike i prvopričesnike. U odbojkaškoj sekciji ekipa djevojaka nastupa u Katoličkoj odbojkaškoj ligi “Blaženi Ivan Merz”. Seniorska momčad Košarkaškog kluba sveti Petar ligaško natjecanje započela je u sezoni 2006/07 u C1 Hrvatskoj regionalnoj ligi Centar, te se u prvoj godini postojanja klub plasirao u B1 Hrvatsku regionalnu ligu Centar, u kojoj se natjecao u sezoni 2007/08. Klub svake godine nastupa i u Hrvatskom košarkaškom kupu “Krešimira Ćosića”, a u ovoj sezoni momčad nastupa u C1 Hrvatskoj regionalnoj ligi Centar. Momčadi mlađih kadeta, kadeta i juniora nastupaju u ovoj sezoni u Hrvatskim regionalnim ligama Centar, svaka u svojoj kategoriji.

Od 2006. godine ŠD sv. Petar pred blagdan svetog Petra i Pavla, koji je najveći blagdan naše Župe, organizira turnir “Petrovo” u navedena tri sporta. Od 2008. godine nazivu turnira dodano je ime našeg tragično preminulog krizmanika Svena Vuića. Više o Š.D. Sveti Petar možete pronaći na www.sdsvetipetar.hr

Related Posts